Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Muppetí světové turné 2014

Muppety máme ve svém archivu.

22. března ovládlo náš ostrov Muppetí světové turné. Muppeti samotní snad nepotřebují moc představovat – kdo by neznal malá plyšová stvoření plná radosti. Jejich zastávkou chtěli upozornit na svůj nový film Muppets Most Wanted. Krátkou návštěvou těchto světoznámých stvoření vás provede dlouholetý ostrovní průvodce.

S každou novou párty musí průvodce nastudovat stohy a stohy papírů, katalogů a pokynů k nově vyzdobeným místnostem. S blížícím se muppetím turné jsme jako obvykle, měsíc předtím, začali se studiem všech potřebných materiálů. Mělo se toho změnit opravdu hodně – měli jsme totiž cestovat po celém světě. Na seznamu připravovaných zemí nechybělo Mexiko, Indie, Španělsko, Velká Británie, Brazílie, Spojené státy americké, Rusko ani Francie. Mezi státy se mělo cestovat letadlem, informace o letišti byly tedy nutností.

Každý průvodce musel mít alespoň základní povědomí o každé zemi a také znát její typické reálie, protože každá místnost měla být vyzdobena minimálně jednou z nich. Za týden to ze mě jelo, jak když bičem mrská: „Španělsko – gazpacho, Velká Británie – Big Ben, Rusko – Matrjošky…“ a pořád dokola.

Když to 22. března celé začalo, vznikl drobný chaos. Sice nám bylo řečeno, že každý tučňák dostane speciální párty inventář, kde si bude moc každý den odškrtávat zadané úkoly a nakupovat tematické muppetí kostýmy, zapomněli se nám ale zmínit o jakémsi zlém dvojčeti šéfa muppetů Kermita, který vykradl celé londýnské muzeum i s klenoty. No a kdo to odnesl nejvíce? No samozřejmě průvodci, protože jsme opět museli vysvětlit, proč chodíme do muzea, kde nejsou žádné exponáty… Ke všemu tam ten zloděj jako provokaci nechal pro každého svoji fotku. Jako kdyby nestačilo, že jeho plakáty visely po celém ostrově.

Alespoň že Kermit chodil po celém ostrově a uklidňoval rozlícený dav svými autogramy.

Jak už jsem řekl, každý den zadali muppeti jeden úkol. Ke každému úkolu jste navíc potřebovali partnera. Zápletky úkolů byly typu: „Hoďte tomu druhému koláč do obličeje,“ a tak to na ostrově chvílemi vypadalo jako v cirkusu. No, podívejte se sami.

Celé to zakončili 28. března Velkým finále s originální muzikou, jež si můžete poslechnout níže. Také vám darovali svoji společnou fotku. S příchodem 3. dubna se všichni muppeti sbalili a letěli zase o dům dál.