Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Rozhovor o PSS, CJ a dalším

Známý bloger Riyita nedávno zpovídal Spike Hika a vytáhl z něj několik zajímavých informací ohledně věcí, co nás zajímají už delší dobu. My vám nyní přinášíme překlad.

1) Tvůj odchod nás všechny zaskočil. Proč jsi se rozhodl opustit Disney?

Byl jsem v Disney 14 úžasných let a v nějakém bodě se prostě musíš posunout dál. Musel jsem se ujistit, že o CP bude dobře postaráno. Myslím, že PSS je skvělá forma jak toho dosáhnout. A určitě uvidíte brzy betaverzi. Objevila se příležitost pracovat s pár přáteli na něčem novém. Jsem si jist, že o tom brzy uslyšíte. Ale žádný strach. Miluju Disney a CP!

2) Nejprve jsi mluvil o nové hře v roce 2013 jako o „CPNext“. Změnil se několikrát směr nové hry? Vypadá to jako by jste už něco měli, ale pak jste to zahodili. Nějaký náhled na to co se stalo nebo jak dlouho byla hra ve vývoji?

Ano, změnili jsme směr. Technologie, která stála za CP Next byla prostě moc komplikovaná, ale taky byla slepovaná ze zastaralého Flashového CP, který je víc než dekádu starý a prostě to bylo už úplně mimo. Ve stejnou dobu jsme si uvědomili, že potřebujeme udělat nové, moderní CP na nové technologii a zkoušení zpětné kompatibility nás příliš zdržovalo od nejlepšího produktu jaký jsme mohli udělat. Hrálo tu roli taky spousta podivných věcí v designu, kterému říkáme „klasické CP“, které byly způsobeny 2D a flashem. Jako všechny ty místnosti mimo. Nepotřebujete je a moc lidí tam nechodí, ale musely tam být kvůli 2D designu.

3) Spousta hráčů je znepokojena ohledně tématu platforem pro novou hru. Jaké jsou právě plány? Je to jen pro mobily? Co vím tak Unity je designováno pro použití napříč platformami.

Je to Unity, takže to technicky může běžet kdekoliv. Včetně konzolí. Rád bych to viděl všude! Ale nejprve to musí začít na mobilech a stát se populárním.

4) Brali jste v úvahu klasický CP a jeho vychytávky když jste vymýšleli novou hru? CP bylo vždycky o objevování, chatování, objevování tajemství a tak.

Vím, že se lidé bojí změn, ale nechte mě říct jednu věc. Lane a já jsme se roky bavili o tom „co kdybychom začali znovu“. A to co jsme vždycky chtěli udělat bylo něco vážně sociálního a mnohem víc v duchu CP než dřív. A tohle přesně je PSS.Vždycky jsem byl moc nadšený pro myšlenku začít znovu a vždycky jsem chtěl aby byl Lane v obraze. Oba jsme tlačili na tým a říkali „dělejte CP pro dnešek a zítřek“. Myslím, že jak to jednou lidi přijmou, tak to bude jiné, ale jiné a lepší a budou to milovat! Ano, základ CP je stejný. Ještě víc. Chatování, objevování, tajemství a celé jádro. Jen neočekávejte spoustu her pro jednoho hráče. Je to vážně sociálně a komunitně založené.

5) Měli jste nějaké velké plány s Flashovou verzí CP, ale nemohli jste je provést kvůli omezení?

Byli by jste šokovaní, kdyby jste viděli všechny ty prototypy a návrhy skvělých nápadů, které jsme chtěli udělat, ale nemohli jsme v klasické verzi. A týmu nejspíš zabralo polovina času chovat to všechno v tajnosti a v bezpečí. V podstatě jsme potřebovali začít od znovu.

6) Budou tam párty a další věci jako Card Jitsu a EPF? Dokážu si představit, že dělat párty ve 3D musí být dvakrát tak obtížné.

Ano, ale bude to jiné.

7) Pamatuju si jak jsi před lety mluvil o 3D předělávce Card Jitsu. Bylo to portováno do nové hry?

Ach. Udělali jsme skoro všechny animace a vypadalo to úžasně, ale bylo to vázané na cp next, takže se od toho nějak upustilo. Pak změnili 3D model tučňáků pro použítí v PSS, takže jsme už animace nemohli použít. Byla to smůla. Měli jsme s tím takové plány! Doufám, že se k nim jednoho dne vrátí. Ale právě teď se musí soustředit na PSS.