Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Středověká párty 2013

Již od roku 2008 se náš ostrov tradičně vypravuje do minulosti, takže jsme časy středověké navštívili i v roce 2013 a to mezi 18. zářím a 3. říjnem. Gary si o našem pátém návratu do časů dávno minulých vedl podrobné záznamy, všechny je najdete níže.

11. září

Dnes jsme začali s přípravami na Středověkou párty, za týden už na sobě všichni budou mít historické kostýmy. Tento rok budeme údajně čarovat, Rockhopper tvrdí, že nalezl knihu kouzel a přivezl ji (spolu se spoustou dalších věcí) na své lodi. Čáry sice nemají a nikdy ani neměly žádné logické opodstatnění, takže jsem je vždy považoval za výplod tučňáčí fantazie, nicméně se nemůžu dočkat, až tu knihu prozkoumám. Málem jsem zapomněl! Já si vlastně chtěl procvičit starou eudyptolatinu!

18. září

Jéminkote! Po podrobném prozkoumání knihy jsem zjistil, že patří mé středověké předkyni Garianně. Ke všemu to vypadá, že ta kniha skutečně funguje, už jsem ji dal k dispozici všem na ostrově, skvěle se to hodí k naší vzpomínkové oslavě středověku. Kniha také obsahuje mapu se seznamem potřebných surovin. K přípravě každého lektvaru potřebujete kouzelnou bobuli, kterou najdete na pláži, šťastnou podkovu nacházející se na stadionu, vílí prach vám na požádání vydají víly v lese a v zátoce najdete dračí šupinu, pak už jen na náměstí požádáte nějakého obra o nudli z nosu a ve vaření lektvarů už vám nic nebrání.

Se všemi potřebnými ingrediencemi už jen stačí zajít ke kouzelnému kotlíku do ostrovní školy Čar a kouzel. Každý začínající kouzelník by si ale rozhodně měl pořádně přečíst návod. Osobně jsem si totiž hned několikrát zakusil následky vzájemného smíchaní nesprávných ingrediencí.

25. září

Od začátku naší cesty coby kouzelníků uplynul jeden týden a už jsme odhalili tajemství každého z lektvarů, některé z nich zvětšovaly naši velikost, některé nás zas přeměňovaly do pufflích draků, pufflích kuřat, pufflů v podobě jednorožců a obyčejných draků.

Nezapomněl jsem ani rozdávat své podobizny, kniha nám nakonec věnovala kouzelnický klobouk, plášť a hůlku.

3. října

Nastal čas odložit naše kouzelnické úbory zpět do inventářů, kdo ví, třeba je zase za rok vytáhneme…