Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Club Penguin rozboří jazykovou bariéru

Nový komunikační systém Clubu Penguin bude automaticky překládat předpřipravené fráze mezi jazyky používanými na stránce.

Systém v současnosti obsahuje 300000 frází, ale aktualizace ještě v tomto roce tento počet rozšíří na šest miliard. Další aktualizace bude tyto fráze automaticky překládat mezi jazyky stránky. Díky tomu budete moci psát, aniž byste si uvědomili, že vlastně mluvíte jinými jazyky.

Lane Merrifield (spoluzakladatel Clubu Penguin) řekl, že tým zajímalo, jaké by to bylo vytvořit svět bez jazykových bariér. Na překladovém systému pracuje několik počítačových lingvistů a překladatelů a měl by být k dispozici v příštím roce.

Vzhledem k tomu, že překlad textu je jedním z nejsložitějších úkolů pro umělou inteligenci a že na vývoji překladových systémů pracuje mnoho velkých technologických firem už desítky let, bude to pro Club Penguin nesmírně obtížný úkol. Možná chtějí využít to, že v chatu jsou povolena jen určitá slova, takže systém nebude muset jazyku plně rozumět, ale i tak to nebude snadné.

Zřejmě se to bude týkat jen oficiálních jazyků, takže naše málo rozšířené západoslovanské jazyky to mine, ale i tak budeme doufat ve změnu k lepšímu.

Zdroj: Telegraph