Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Hodina kódu

Khan Academy

Pozor, následuje nekomerční sdělení od Sala Khana, zakladatele Khanovy akademie.


Tento týden si ve 150 zemích po celém světě miliony lidí a studentů poprvé vyzkouší programování. Programovat se může naučit každý!

Dát se do toho!

Hodina kódu je hodinový úvod do programování, který tě bude bavit a přitom nezaplatíš ani korunu. V Khanově akademii si pro tebe v rámci Hodiny kódu připravili několik různých lekcí, nebudeš potřebovat žádné předchozí zkušenosti s programováním. Zkus jednu nebo rovnou všechny, za každou lekci tě čeká ocenění!

Hodina kódu

Hodina kreslení pomocí kódu: Nauč se programovat pomocí javascriptu – jednoho z nejpopulárnějších programovacích jazyků na světě. Na výběr máš hned dva skvělé způsoby:

  • Nový – experimentální způsob programování pomocí přetahování bloků pro ty, kterým tolik nejde psaní případně jsou na tabletu (od osmi let).
  • Klasický způsob pomocí psaní na klávesnici (přibližně 10+).

Hodina webových stránek: Nauč se dělat vlastní webové stránky pomocí základů HTML a CSS (zhruba 10+).

Hodina databází: Osvoj si základní principy databází, pomocí SQL vytvářej tabulky, vkládej do nich data a pokládej jim základní dotazy (od 12 let).

Khanova akademie vytvořila lekce, které ti ukážou, jaká může být programování a tvorba vlastních věcí zábava. Už nebudeš technologii jen používat, budeš se podílet na její tvorbě!


Tak co? Přidáš se? Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, klidně mi napiš. Nebo ještě lépe, máme i téma na fóru.