Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

O čem jsou Star Wars: Povstalci?

Jak jistě víte, již v lednu nás čeká další sponzorovaná párty, tentokrát na téma nového seriálu společnosti Disney Star Wars: Povstalci. Ale zatímco všechny předchozí sponzorované párty většinou ve svém názvu nesli seriál, či film všeobecně známý, troufám si tvrdit, že spousta z vás nemá ani tušení, o co v tomto novém seriálu vlastně jde a to se teď pokusím napravit…

logo_sw_povstalci

Proč si to myslím? Seriál nebyl v České republice ani na Slovensku nijak výrazně propagován, sleduje ho tak jen nejzarytější fanouškovská základna a i tu seriál rozděluje na dvě poloviny.

loď_ghost

Seriál se točí okolo malé posádky lodi Ghost, která se rozhodla vzdorovat Galaktickému Impériu, jež roku 19. PřBY (před bitvou o Yavin) nahradilo 25 tisíc let trvající řežím Galaktické republiky.

Galaktické Impérium se rozhodlo zničit Řád Jedi, zbytky jeho členů však zůstaly a jsou Impériem pronásledovány.

znak_imperia

A tím už se dostáváme do období, ve kterém se odehrává samotný seriál. S jeho hlavními protagonisty se poprvé setkáváme ve chvíli, kdy se mladý sirotek Ezra Bridger jde podívat na trh své rodné planety Lothal. Vojáci Impéria se zde právě chystají převážet zbraně a posádka lodi Ghost – teď ještě bez Ezry – jim v tom chce zabránit.

ezrova_vez

Po různých peripetiích se Ezra nakonec k pětičlenné posádce skládající se ze twi'lecké pilotky Hery, rytíře Jedi Kanana Jarruse, mandalorianky Sabine Wren, jednoho z posledních žijících zástupců rasy Lasat Zeba a nedůtklivého atromecha s kódovým označením C1-10P přezdívaného Chopper. Ezra navíc objeví, že je citlivý na sílu, a tak ho Kanan začne cvičit v umění Jediů. Společně pak začínají všemožně škodit současnému režimu, práci jim ale ztěžují Inkvizitor – člen skupiny vycvičené samotným Darth Vaderem na lov zbylých Jediů – a imperiální agent Kallus.

obrazek_inquisitor

Děj seriálu je zasazen ještě před Novou naději, na níž byla založena poslední Star Wars party. Je tedy velmi pravděpodobné, že se – na rozdíl od party předchozí – na ostrově nesetkáme s notoricky známými postavami, jakými jsou například Leia Organa. Han Solo, Obi-wan Kenobi či Luke Skywalker.

Více o seriálu a universu Star Wars celkově, zjistíte na skvělém fanouškovském webu Star Wars CZ.