Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Noviny #500: Zábavní park otvírá!

I když CP některým z nás opět nejede, přinášíme vám souhrn jubilejního pětistého vydání CPT.

Než se ale pustíme do článků samotných, tak mi dovolte, abych u příležitosti tohoto významného výročí napsal pár řádků o historii našeho oblíbeného plátku. Noviny se vydávají už od 24. října 2005 (čili od roku vzniku hry) a za deset let existence ostrova prošly několika změnami. Například do prosince 2005 byla všechna vydání novin dříve známých jen jako The Penguin Times černobílá. Zatím nejrazantnější změna pak nastala téměř o pět let později, kdy se tradiční formát změnil na formát plakátový, jež vídáme dodnes. Z novin poté zmizely křížovky a mnoha uživateli oblíbené komiksy, těch jsme se ale dočkali na konci roku 2013. Šéfredaktorkou novin je od 130. vydání teta Arcticová.

A nyní zpět k dnešnímu vydání… V prvním článku Rookie oznamuje, že se opět po roce otevřel zábavní park, a že kromě osvědčených částí z minulého roku v něm najdete i středověký hrad, který jako by z oka vypadl těm ze středověkých párty. Zmíní také lístky směnitelné za itemy, tentokrát jich údajně budeme potřebovat mnohem méně.

V druhém článku teta – stejně jako my – oslavuje vydání pětistého čísla. Když v novinách začínala, nedokázala si podle svých slov představit, že by vydali tolik čísel. Připomíná také několik významných událostí ostrova, o kterých noviny již v minulosti informovaly. Do této kategorie patří zejména tajemství zlatých pufflů či Seskveč, ale tvrdí, že nejvíc si váží vtipů, hádanek a obrázků od fanoušků. Na závěr nás zve na oslavu do kavárny, kde si můžeme popovídat o oblíbených článcích z minulých let.

Krátké zprávy vyzývají všechny roboty, draky a pirátivé krabi, aby se dostavili do příslušných částí parku.

PH nám tento týden v rubrice s odpovědmi čtenářům radí, že puffla můžeme adoptovat v Pet Shopu. Pokud se nemůžeme rozhodnout, máme si vybrat modrého, nebo červeného, protože jsou to z dobrých důvodů nejpopulárnější pufflové na ostrově (že by to mělo co dělat s tím, že jsou i pro nečleny?)

Nový komiks na pokračování se Stínomužem a Gamaženou si můžete přečíst v naší čítárně.

Ostrovní zvěsti

Gariannina tajemství

Od reportéra záhad – Kouzelný předek Garyho je vždy středem povídaček a tajemství.

Její kniha kouzel obsahovala návody na výrobu přeměňovacích lektvarů, a dokonce postup k nalezení zlatých pufflů. Ale nikdo se s ní nikdy nesetkal.

Co se jí stalo? Je nějak spojená s krutým drakem Scornem? Pokud Gary něco ví, tak drží jazyk za zuby, takže to musíme zjistit my! Možná bychom mohli začít v záhadném podkroví…

Nezapomeňte hledat nový pin.

Rubrika s přísně tajnými informacemi nám tentokrát sdělí několik tipů do hry, kterou známe ze Superhrdinské párty 2013.