Přeskočit na obsah

Fan-club-penguin.cz

Nezapomeneme: Divadlo 2007–2015

Před pár dny se ostrov dočkal razantní změny. Téměř po osmi letech byla totiž z náměstí odstraněna již kultovní budova divadla.

Výstavba divadla započala 8. listopadu na místě dvou stolečků se židlemi patřících pizzerii a stavělo se až do půlky měsíce. Divadlo bylo otevřeno 16. listopadu 2007 hrou Vesmírné dobrodružství.

Divadlo nabídlo hráčům do té doby nevídanou možnost kupovat si v tamějším katalogu kostýmy, studovat scénáře a vžívat se do rolí nejrůznějších postav z rozsáhlého repertoáru divadelních her. Už během stavebních prací jsme mohli v okolí divadla spatřit žlutého puffla, který se po jejich dokončení v divadle usídlil a od té doby byl nazýván Strážcem divadla. Od 30. listopadu bylo pak tyto puffly možno adoptovat.

Pro potřeby této zbrusu nové budovy vynalezl Gary Switchbox 3000, jenž měl v divadle pomáhat s efekty.

V roce 2009 divadlo opět ožilo ostrovní verzí udílení Oscarů, tedy Penguin Play Awards. Vítězství si v prvním roce vydobyla hra Výprava za zlatým pufflem. Divadlo se navíc při této příležitosti dočkalo velice elegantního a slavnostního vzhledu. Ku příležitosti udílení cen navíc vznikla krátká propagační videa jednotlivých her. Stejná akce se s totožným výsledkem opakovala i o rok později.

Zpočátku se vzhled divadla během různých párty měnil pouze zvenčí, postupem času se ale divadlo začínalo měnit i zevnitř. Divadlo se změnilo například při obou Superhrdinských párty, při Ultimate Jamu v roce 2012, Hollywoodské párty, Muppetím světovém turné, Pufflí párty 2014 a 2015. Mistrovství světa ve fotbale, Školní párty, Mrožáku a Soundstudio párty.

Scenáristé přišli i s řadou tematických her, mezi které můžeme řadit například Noc oživlých saní: Živě, Můj úžasný život – Herbertův příběh či Humbugovy Vánoce.

Divadlo se bohužel nikdy netěšilo valné popularitě a hry v něm tučňáci hráli velmi zřídka. To byl také jeden z důvodů. proč bylo divadlo 4. června 2015 uzavřeno a nahrazeno obchoďákem Bobulákem.

Jako poslední se v divadle hrála hra Chobotničák vs. Stínomuž a Gamažena.